Eerste recensies roman De Poortloze Muur

De eerste recensies van Albert de Marcas’ debuutroman op een rij:

‘Jouw pennenvrucht houdt me wakker. Ik word de huid van Berend ingetrokken en andersom. Diep naar binnen en dat raakt en ontroert enorm. Heel veel gevoelens roept het bij me op. Zeven hoofdstukken gelezen en wil zo graag verder lezen op de afloop, maar het is zo intens dat me dat niet in een keer lukt. En weet al dat één keer lezen niet genoeg is…’    Else

‘De poortloze muur is gevallen! Maar niet zonder slag of stoot; tjonge, wat een roller-coaster. Een allegorische nachtmerrie, hallucinatoire zoektocht naar verlossing, je hoofdpersoon krijgt het niet voor niks. En onderweg doet de lezer heel wat wijsheid op. Wat me treft – in het licht van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen van dreigend fascisme – is op blz. 126, uit de Yi Jing, Guai: “Verhef je stem, hoe miniem het boze oog ook mag lijken’. Maatschappelijk maar al te relevant vandaag-de-dag.’    Sjef

‘Ik heb je boek in een keer uitgelezen. Wat een vreselijk maar ook wat een mooi verhaal. Ik ga het nu nog eens lezen om de tweede laag beter in beeld te krijgen en daarna de volgende laag enz.. Ik denk dat het boek veel mensen kan helpen.’    Helen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *