Boekenweek 2017 vol verboden vruchten

De 82ste Boekenweek is van zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april 2017. Thema voor de Boekenweek 2017 is Verboden vruchten. Een thema regelrecht uit het paradijs zou je kunnen zeggen. Maar net zoals Adam en Eva werden gestraft voor het eten van de verboden appel, hebben die verboden vruchten altijd een scherp randje. Ze zijn lekker en verleidelijk, maar ook gevaarlijk.

Herman Koch schreef bij dit thema het Boekenweekgeschenk en Connie Palmen verzorgde het Boekenweekessay. Maar het wordt tijd dat onbekende schrijvers volgend jaar een uitnodiging hiervoor krijgen. Voor dit jaar geeft Uitgeverij De Woestijnroos alvast het goede voorbeeld met De Poortloze Muur, Albert De Marcas’ debuutroman.

Wel willen, niet mogen, toch doen. In De Poortloze Muur wordt de jonge hoofdpersoon Berend de verboden vrucht van vader, als moeder uit het gezin verdwijnt. Wat begint als een onschuldig spel van ontluikende liefde, ontaardt in een nachtmerrie. Als Berend ouder wordt, neemt de destructieve innerlijke stem van Diana de rol van vader over. Zij spoort hem aan zijn zielepijn af te binden en samen te ontsnappen naar gene zijde…

De Poortloze Muur van Albert de Marcas ligt tijdens de Boekenweek 2017 naast het Boek Der Veranderingen, de Yi Jing, die de auteur als leidraad voor zijn boek gebruikte. Bijvoorbeeld in boekhandel De Dolfijn in Amsterdam, boekhandel De Wijze Kater in Utrecht, en boekhandel Augustinus in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *